X

Oldalmenü

Főmenü

Közösségi csatornák

Garden TÉSZ Kft.

Zöldségek és gyümölcsök

termelése, kiszerelése, értékesítése.

Magyar minőség!

Egészséges és finom termékek,

esztétikus csomagolás.

Legfőbb tevékenységünk:

A Garden és annak elődjei már évek óta itthon megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket értékesít mind a hazai piacon, mind külföldön. Értékesítésre kerülő friss zöldség és gyümölcs kínálatunkat többek között a saját magunk, illetve termelői csoportosulásunk által termesztett zöldségek és gyümölcsök adják. Kiskőrösi termőföldeinken meggyet, szilvát, almát, kápia és pritamin paprikát, valamint üveg- és fóliaházainkban paradicsomot termesztünk. Saját termőterületeinket összesítve gyümölcsöt 280 hektáron, zöldséget 102 hektáron művelünk.

Szeretnénk népszerűsíteni az egészséges táplálkozá fontosságát és igyekszünk biztosítani, hogy egyre több helyre jussanak el a Garden minőségi termékei.

Működésünk és megalakulásunk célja:

A termelői szerveződésen alapuló Garden TÉSZ Kft. létrehozásának legfőbb célja, hogy a tagi termelők által termelt termékek közösen, az Európai Unió előírásainak megfelelően, a fogyasztói kereslethez és igényhez alkalmazkodva magas minőségű, egységes és esztétikus megjelenésű formában kerüljenek értékesítésre. A termelői szerveződés a már a mezőgazdasági tevékenység felhagyásán gondolkodó gazdáknak és termelőknek egy megfelelő és tisztességes értékesítési utat nyújt és biztosít.

A termelői csoportot azért hoztuk létre, hogy a helyi, kistérségi termelők számára biztosítsuk a termelés kereslethez történő igazítását elsősorban mennyiség és minőség vonatkozásában, valamint hogy biztosítsuk a kínálat koncentrációját, és segítsük a tagjaink által megtermelt termékek piacon történő elhelyezését.

Garden 2017

749

kamion áru

1817

megrendelés

280

ha gyümölcs

102

ha zöldség

Fejlődésorientáltságunk

Mi a Gardennél, sokat dolgozunk azért, hogy a családok asztalára a legmagasabb minőségű, friss termékek kerüljenek. Bízunk benne, hogy sokaknak fontos az egészséges táplálkozás és folyamatosan bővülő termékpalettánkban megtalálják a kedvükre valót.

Annak érdekében, hogy mindig a legjobbak legyünk, folyamatos fejlesztésekkel újulunk meg évről évre. Gépparkunk fejlesztése és munkatársaink, szakembereink továbbképzése megalapozza lehetőségeink kiaknázását. Emellett cél az, hogy csökkentsük a termelési költségeket, stabilizáljuk a termelői árakat, továbbá, hogy biztosítsuk a termékeik tárolásához, előkészítéséhez és értékesítéséhez szükséges technikai hátteret. A termelői szerveződés további célkitűzése, hogy a termelők a zöldség-gyümölcs termékpálya széles körében versenyképessé váljanak, ezzel megerősítve és továbbfejlesztve az adott termőtájak termelési hagyományait és fajtáit.

Garden video

Garden minőségbiztosítás

A folyamatosan fejlődő vállalkozásunk és piaci törekvéseink megkívánják, hogy jó minőségű, egészséges terméket állíts elő és kínáljunk eladásra. Azért, hogy megfelelhessünk magunk és ügyfeleink elvárásainak is, cégünknél bevezetésre került az IFS-Food élelmiszerelőállítás élelmiszer biztonsági szabványa.

Ki felel az élelmiszerek biztonságáért?

Az élelmiszerek előállítása, forgalmazása nagy kockázattal járó tevékenységek. Az élelmiszerbiztonság felelőssége mind a termékbiztonsági, mind az élelmiszerbiztonsági szabályzás alapján az előállító felelőssége. A biztonságot viszont meg kell őrizni a fogyasztó asztaláig, ami felveti az élelmiszerlánc minden szereplőjének a felelősségét ezért a lánc szereplőinek együtt kell működnie.

IFS szabvány, IFS Food Standard nemzetközi, tanúsítható élelmiszer biztonsági követelmény rendszer, tanúsítványa igazolja, hogy teljesíti az élelmiszer kereskedőláncok beszállítói követelményeit.

Az IFS Food Standard az élelmiszerlánc minden olyan területén alkalmazható, ahol élelmiszereket feldolgoznak, előállítanak vagy tárolnak, függetlenül a vállalkozás méretétől.

Az élelmiszer kereskedők és az élelmiszerbiztonság.

A fogyasztók felé az élelmiszerbiztonságot, maguk részére a kockázatok minimalizálást kereső kereskedői vállalkozások éveken át keresték annak a módját, hogy beszállítóik milyen módon igazolják termékeik biztonságát az élelmiszerbiztonsági elvárások és az élelmiszerbiztonsági törvények betartását. 2003-ig a kereskedői vállakozások minőségbiztosítási szervezetei egyedi eljárásként beszállítói auditokat végeztek.

2003-ban a Német Kiskereskedők Szövetsége kidolgozta az IFS Food Standardot, majd 2004-ben a francia, 2005-ben az olasz kiskereskedők is bekapcsolódtak a munkába, így 2007 végére elkészült az IFS Food 5. verziója, amelyet a GFSI (Global Food Safety Initiative) is elfogadott. Ezzel az IFS egy nemzetközi színtéren harmonizált követelményrendszert képvisel. Jelenleg az IFS Food Standard 6.verziója van érvényben.

A követelményrendszer átfogja az élelmiszer-előállítás teljes folyamatát. Az egymást követő verziók tükrözik a felgyülemlett tapasztalatok nyomán beépített egyszerűsítéseket (követelmény lista csökkent) és szigorításokat (a KOK száma emelkedett) a minősítési szintek (alapszint, emelt szint) változásait, valamint a tanúsítvány érvényességi idejének egységesítését (12 hónap).