X

Oldalmenü

Főmenü

Közösségi csatornák

Kiemelt partnereink

Beszállító partnerek

A Garden TÉSZ Kft. tavasztól őszig csaknem 20 féle zöldséget-gyümölcsöt termel és értékesít. A termelő szövetkezet tagjai hozzánk szállítják be tárolásra, válogatásra termékeiket és rajtunk keresztül értékesítik. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül, bemutatunk néhány termelőnket és tevékenységüket.


Termelő: Vidékfejlesztő Innovációs Kft.

Terméke: Kápia paprika

Fajtája: Kapirex

Termőterület: 10 ha.

A Vidékfejlesztő Innovációs Kft. 2015 óta termel szabadföldi paprikát.

A kezdeti munkafázisok a talaj előkészítése. Először talajforgatás, szántás 30-50 cm mélységben, majd ennek elmunkálása tárcsa segítségével. A talajmunkák elvégzésének időpontja márciusra tehető. Bakhátas termesztési módot alkalmazunk. Ezt legkésőbb április második feléig kell elvégezni. A bakhát szélessége 65-70 cm, magassága 15-20 cm. A bakhátkészítő gép egy fázisban UV stabil, fekete fóliát terít az elkészült bakhátra, valamit 2 szál csepegtetőszalagot fektet a fólia alá, ez adja az öntözési rendszer első részét. Az öntözés, tápoldatozás kiépítése rögtön a bakhátkészítés után következik, legkésőbb április 30-ig.

Május 1-től (időjárástól függően). A 10 hektárra kb. 440.000 db palántát helyezünk ki. 6 hetes saját gyökerű palánták, 4x4 cm-es termesztőközegben érkeznek 6-8 lombleveles állapotban. A palántázást kézzel és gépi erővel egyidőben végezzük. Az öntözést/tápoldatozást az egész termesztési időszakban szükséges alkalmazni. Folyamatosan, ciklusosan alkalmazandó munkafolyamat a kézi gyomirtás. A növény fejlettségi szintjének megfelelően kordonos támrendszert építünk ki, hajlított betonacél szerkezet segítségével. A támrendszeren 3 szinten bálazsineggel történik a növény megtámasztása, így a növények eldőlése megakadályozható.

A szedést július végétől kezdjük, ami egészen az első fagyokig eltart. A szedés kézi munka igénye a legnagyobb. Folyamatosan kb. 30-40 ember szükséges, így terméstől függően napi 5-6 tonna paprika takarítható be.


Termelő: Dulainé Govrik Melinda

Terméke: Szilva

Fajták: Lepotica, Stanley, President

Termőterület: 15 ha.

A szilvatermesztés 2010-es évben vette kezdetét.

A tápanyagokat és a fejlődéshez szükséges víz mennyiséget csepegtető csőrendszeren keresztül juttatjuk el a növényekhez.

Lepotica 8 hektár

A Lepotica szilva fajtának rövid az érési ideje, ezért a betakarítás július közepén kezdődik és július végig tart.Termése közép nagy, tojásdad alakú, héja sötétkék, hamvas. Húsa sárgászöld, aranysárga, kellemes édes-savas ízű, magvaváló. Elsősorban friss fogyasztásra alkalmas.Termőképessége 20-40 t/ha, középerős növekedésű, korán termőre fordul. Bőven és rendszeresen terem, részben öntermékeny.

Stanley 4 hektár

A Stanley szilva fajtának a betakarítása augusztus közepétől szeptember elejéig tart. A termés középnagy, megnyúlt tojás alakú, héja sötétkék, hamvas. Húsa zöldessárga, kemény, lédús, zamatos, savas-édes ízű, magvaváló. Friss fogyasztásra, befőzésre, fagyasztásra is alkalmas.Termőképessége megegyezik a többi fajtánkkal. Középerős növekedésű, korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem, jó fagytűrő, öntermékeny.

President 3 hektár

A President szilva fajtának betakarítási ideje szeptember közepétől kezdődik. A termés nagy, megnyúlt, gömbölyded, héja sötétlila, hamvas. Húsa zöldessárga, kemény, lédús, enyhén savas, zamatos, magvaváló, elsősorban friss fogyasztásra, vagy aszalásra. Termőképessége középerős növekedésű, korán termőre fordul, rendszeresen, bőven terem, különböző termőhelyi körülményekhez jól alkalmazkodik.


Termelő: Rózsavölgyi Zsolt

Terméke: Spárga

Fajtája: Eros

Termőterület: 8 ha.

Rózsavölgyi Zsolt 2013 óta termel szabadföldi spárgát.

8 ha korszerű, intenzív ültetvénnyel rendelkezünk. A technológiának és a helyi adottságoknak köszönhetően kiváló a minőség. Éves termés mennyiségünk növekvőben van, jelenleg: ~ 4-5 t/ha zöld spárga.

A spárga magonc telepítésétől számított második évben kezdődik az első betakarítás, mely 1hónapig tart, a következő évtől ez 2hónapra húzódik. Csepegtető csőrendszeren keresztül, szivattyúk segítségével juttatjuk el a növényekhez, az ideális fejlődésükhöz szükséges nedvességet és tápanyagokat.

A spárga sípok erőteljes növekedésűek, magas hőmérsékleten későn öregednek. Időjárástól függően április közepétől június közepéig van szezonja. A betakarítás a korai fajtákhoz képest 5 nappal később indul el.

Fajtáját tekintve olasz fajta, f1 hibrid. Méretét tekintve átlagban solo I méretet hoz. Az Eros spárga zárt fejű, egyöntetű, stabil. Hozama közepes, de nem kiemelkedő. A spárga legkedveltebb termő területe a homoktalaj. Méretét tekintve, kb. 20cm magasságúra nő.

Folyamatos szakmai fejlődésünk érdekében figyelemmel kísérjük a technológiák változásait, a szakma híreit, újdonságait az interneten és szakirányú folyóiratokban.


Garden 2017

749

kamion áru

1817

megrendelés

280

ha gyümölcs

102

ha zöldség

Kereskedelmi partnerek

A Garden TÉSZ Kft. mind a hazai piacon, mind az európai kereskedelemben kiveszi a részét és folyamatos terjeszkedéssel igyekszik elérni azt, hogy minél szélesebb körben kaphatóak legyenek minőségi termékei. Tudjuk, hogy termékeink magas minősége mellett fontos tényező a kereskedelemben, hogy nagy mennyiségben folyamatos és precíz ellátást biztosítsunk kereskedelmi partnereink számára. Ezért vállalatunk nagy energiát fektet termékmenedzselésre és a logisztikai feladatok ellátására is.

Az alábbiakban kiemelt kereskedelmi partnereink közül sorulunk fel néhányat.


Szeretne üzleti kapcsolatba lépni velünk?

Keressen minket bizalommal!

Kapcsolat